Χουργκάντα - Ερυθρά Θάλασσα
Η Ερυθρά Θάλασσα, με τα μοναδικά της χρώματα και κοραλλιογενείς υφάλους, είναι ένας μαγικός προορισμός χαλάρωσης και εξερεύνησης. Η Χουργκάντα, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής, φημίζεται για τις παραλίες, τα ξενοδοχεία και τις καταδυτικές ευκαιρίες της. Το τοπίο μεταμορφώνεται μαγευτικά από την ανατολή ως το ηλιοβασίλεμα, χαρίζοντας μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Πτήση για το παραθεριστικό κέντρο της Ερυθράς Θάλασσας, Χουργκάντα, μέσω Καΐρου. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος και διανυκτέρευση.
Ελεύθερη μέρα και διανυκτέρευση.
Προαιρετική Κρουαζιέρα στο Νησί του Παραδείσου. Απολαύστε την θάλασσα, την καταπληκτική υποθαλάσσια ζωή της Ερυθράς θάλασσας και χαλαρώστε στην αμμώδη παραλία του παραδεισένιου νησιού, του πρώτου οικολογικού πάρκου της Αιγύπτου! Η κρουαζιέρα θα σας δώσει τη δυνατότητα να κάνετε κατάδυση και να δείτε τα πολύχρωμα κοράλια καθώς και τα μοναδικής ομορφιάς ψάρια. Ελεύθερος χρόνος στην παραλία όπου θα απολαύσουμε το γεύμα μας και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Χουργκάντα.
Ελεύθερη μέρα και διανυκτέρευση.
Προαιρετική Κρουαζιέρα στο Νησί Γκιφτούν. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία για καταδύσεις, μπάνια στα καταγάλανα νερά και ηλιοθεραπεία στην κάτασπρη, αμμώδη παραλία του νησιού.. Ακολουθεί γεύμα πάνω στο σκάφος. Το απόγευμα απολαύστε το ποτό σας επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο μας στην Χουργκάντα.
Ελεύθερη μέρα και διανυκτέρευση.
Προαιρετική Εκδρομή στο Λούξορ. Θα επισκεφτούμε τον Ναό του Καρνάκ με τον υπόστυλο χώρο με τις 134 κολώνες, το ιερό και τη θεία λίμνη. Ακολουθεί ξενάγηση στην δυτική όχθη και την κοιλάδα των Βασιλέων, ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα της Αρχαίας Αιγύπτου. Περισσότεροι από 60 τάφοι, μεταξύ τους και αυτός του Τουτ Ανκ Αμόν βρίσκονται σε αυτό το κομμάτι της ερήμου. Οι Φαραώ επέλεξαν αυτό το μέρος, διότι πίστευαν πως ο ήλιος που ανέτειλε πίσω από τα βουνά θα τους χάριζε αιώνια ζωή. Συνεχίζουμε σε ένα από τα πιο όμορφα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα στον κόσμο, τον επιτάφιο ναό της Χατσεπτούτ, της 1ης βασίλισσας της Αιγύπτου. Ολοκληρώνουμε με τους κολοσσούς του Μέμνονα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Χουργκάντα.
Ελεύθερη μέρα και διανυκτέρευση.
Προαιρετικό Σαφάρι στην έρημο. Ζήστε μία μοναδική εμπειρία στην έρημο. Με τζιπ 4Χ4 θα διασχίσουμε τα βάθη της ερήμου, στα βουνά της Ερυθράς θάλασσας και θα καταλήξουμε σε ένα βεδουίνικο χωριό. Εδώ θα έχουμε ελαφρύ γεύμα καθώς και καφέ ή αραβικό τσάι. Ξενάγηση στο χωριό όπου θα δούμε ζωολογικό κήπο με καμήλες. Διασκέδαση με φολκλορικό σόου, με χορό της κοιλιάς. Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
Ελεύθερη μέρα και διανυκτέρευση.
Προαιρετική επίσκεψη στην αρχαιότατη Μονή του Αγίου Παύλου η οποία βρίσκεται 13 χλμ από την Χουργκάντα. Εξωτερικά μοιάζει με το γειτονικό μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου. Το κτίριο χρονολογείται από τον 5ο αιώνα π.Χ. Σύμφωνα με το μύθο, χτίστηκε στο χώρο όπου βρισκόταν το σπήλαιο του Αγίου Παύλου. Συνεχίζουμε την επίσκεψη μας με την μονή του Αγίου Αντωνίου σε απόσταση 45 χλμ από την Χουργκάντα, κοντά στην πόλη του Ζαπαφάρα. Η Μονή είναι ενεργός με περίπου 70 μοναχούς. Πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα από τα πρώτα μοναστήρια. Ιδρύθηκε το 365 π.Χ. Τα κυριότερα αξιοθέατα της μονής είναι το σπήλαιο του Αγίου Αντωνίου και η αρχαία εκκλησία. Υπάρχει επίσης ένα αποθετήριο βιβλίων στο οποίο υπάρχουν περίπου 2.000 αρχαία χειρόγραφα αποθηκευμένα σε ένα Πύργο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα.
Ελεύθερη μέρα και διανυκτέρευση. Κάντε μία τελευταία βόλτα στην πόλη με επίσκεψη στο ‘’Μεγάλο Ενυδρείο”. Δεν είναι απλά ένα ενυδρείο αλλά κέντρο διασκέδασης που αποτελείται από διάφορα τμήματα: ενυδρεία, εξωτερικές πισίνες, υπαίθριο ζωολογικό κήπο, καφέ, εστιατόρια. Επίσης μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας στο μεγάλο εμπορικό κέντρο SENZO.
Πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο της Χουργκάντα, πτήση για το Αθήνα με ενδιάμεση στάση στο Κάιρο.
- Η άνωθεν προσφορά είναι τιμολογημένη σε συγκεκριμένο αεροπορικό ναύλο, σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας του, δύναται να αλλάξει. Δεν ισχύει σε περιόδους εορτών*
- Τα Ελληνικά διαβατήρια χρειάζονται βίζα κατά την άφιξη στην Αίγυπτο
- Τα διαβατήρια θα πρέπει να είναιι νέου τύπου & να έχουν ισχύ για τουλάχιστον 6 μήνες ακόμη από την άφιξη στον προορισμό
- Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε
- Για την είσοδο στην Αίγυπτο, χρειάζεται VISA, την οποία εκδίδετε κατά την άφιξη σας στο αεροδρόμιο του Καίρου με την βοήθεια του αντιπροσώπου μας. Όσοι είναι κάτοχοι ξένων διαβατηρίων πρέπει να συμβουλεύονται την πρεσβεία της χώρας του προορισμού τους προκειμένου να ελέγξουν αν χρειάζονται βίζα και αναλαμβάνουν οι ίδιοι την έκδοση της.
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ / τιμές κατ’ άτομο
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ | 2 ΚΛΙΝΟ | 1 ΚΛΙΝΟ | |||
Swiss Inn Resort Hurghada ή Hawaii Le Jardin Aqua Park | 650€ | 950€ | |||
Sunrise Holidays Resort ή Jasmine Palace Resort | 690€ | 1040€ | |||
Φόροι 300 |
Πρωινό - γεύμα - δείπνο καθημερινά σε ξενοδοχεία 5*
Το πρόγραμμα μπορεί να υλοποιηθεί ακόμα και με δύο συμμετέχοντες
- Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Κάϊρο – Αθήνα με Egypt Air
- Αεροπορικά εισιτήρια Κάιρο - Ασουάν, Λούξορ – Κάιρο με Egypt Air
- Μια χειραποσκευή 8 κιλών & μια παραδοτέα αποσκευή 23 κιλών ανά άτομο
- Μεταφορές με πολυτελή οχήματα
- Ξενάγηση Καΐρου με γεύμα σε επιλεγμένο εστιατόριο
- Ξενάγηση Αλεξάνδρειας με γεύμα σε επιλεγμένο εστιατόριο
- Εισιτήρια Αρχαιολογικών χώρων, Μουσείων
- Μια διανυκτέρευση στο Ασουάν με μπουφέ πρωινό σε ξενοδοχείο 5*
- Τρείς διαν/σεις στο Κάιρο με μπουφέ πρωινό σε ξενοδοχείο 5*
- Τρείς διανυκτερεύσεις σε κρουαζιερόπλοιο 5* με μπουφέ πλήρη διατροφή
- Επίσημο Ελληνόφωνο ξεναγό στο Κάιρο & στην Αλεξάνδρεια
- Επίσημο Ελληνόφωνο ξεναγό στην κρουαζιέρα του Νείλου
- Τοπικό αντιπρόσωπο
- Βίζα εισόδου στην Αίγυπτο
- Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης & Ταξιδιωτική Ασφάλιση προσωπικού ατυχήματος, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, απώλειες αποσκευών, covid-19 (έως 70 ετών)
- Φόροι Αεροδρομίων
- Βίζα εισόδου στην Αίγυπτο 25€, πληρωτέα με την άφιξη
- Φιλοδωρήματα
- Προαιρετικές εκδρομές