Τοσκάνη - Ιταλική Ριβιέρα
Όδική εκδρομή μέσα σε αμπελώνες , μεσαιωνικά κάστρα, ήσυχα χωριά και αγροικίες.Αυτή η μαγική εικόνα έχει κάνει την καταπράσινη «καρδιά» της Ιταλίας, που απλώνεται βόρεια της Ρώμης και νότια του Μιλάνου,μαζί με τα πέντε χωρία “Cinque Terre” το θαύμα της Ιταλίας , έναν από τους δημοφιλέστερους ευρωπαϊκούς ταξιδιωτικούς προορισμούς. Αποτελούν ένα ταξίδι όνειρο για τους λάτρεις της Ιταλίας και όχι μόνο
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Αναχώρηση για το νέο λιμάνι της Πάτρας, τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για Ανκονα, διανυκτέρευση εν πλώ.
Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και άμεση αναχώρηση για Φλωρεντία, με ενδιάμεση στάση, διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την πόλη της Αναγέννησης για να δούμε και να θαυμάσουμε, μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό ναό της Παναγίας των Λουλουδιών, το Βαπτιστήριο, την πλατεία Ντέλλα Σινιορία, το Παλάτσο Βέκκιο – σημερινό δημαρχείο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε στην ομώνυμη πλατεία, γοτθικής αρχιτεκτονικής που δίκαια βρίσκεται υπό την προστασία της ΟΥΝΕΣΚΟ και την παλαιότερη γέφυρα του Άρνο, το Πόντε Βέκκιο.
Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το < Μανχάταν του Μεσαίωνα >, τη γραφική κωμόπολη San Gimignano. Ψηλοί αγέρωχοι πύργοι μας καλωσορίζουν από μακριά δίνοντας στο Σαν Τζιμινιάνο μια παραμυθένια όψη. Η πόλη των όμορφων πύργων, είναι μία από τις πιο καλοδιατηρημένες της Τοσκάνης. Στον ουρανό της υψώνονται οι εντυπωσιακοί πύργοι του 13ου αιώνα, από τους 76 που υπήρχαν, σήμερα σώζονται οι 14.
Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.
Άλλη μια εκπληκτική ημέρα με πολλά αξιοθέατα ξεκινά. Πρώτος σταθμός η περιοχή της δυτικής Τοσκάνης και η πόλη της Πίζας, με τον πασίγνωστο ομώνυμο πύργο, που είναι ένα από τα κτίρια που υψώνονται στον κήπο της < αυλής των θαυμάτων >, καθώς επίσης το Ντουόμο και το Βαπτιστήρι.
Αμέσως μετά ακολουθεί η περίφημη Ριβιέρα ντι Λεβάντε (Ανατολική Ακτή), στην απαράμιλλης ομορφιάς ακτογραμμή με τα γραφικά χωριά και τις γοητευτικές πόλεις φωλιασμένες ανάμεσα σε βουνά και αμπελώνες. Η διαδρομή μας μέσω του πανέμορφου Ραπαλο, θα μας οδηγήσει στο "Μαργαριτάρι της Λιγουρίας", τη Σάντα Μαργκερίτα (Santa Margherita), ένα ξακουστό θέρετρο της Ιταλικής Ριβιέρας. Από εκεί θα προσεγγίσουμε με πλοιάριο(έξοδα ατομικά) το κοσμοπολίτικο Πόρτο Φίνο, ένα από τα πιο όμορφα παραθεριστικά κέντρα της περιοχής, που συγκεντρώνει καλλιτέχνες, αστέρες του Χόλυγουντ και VIP’s, ενώ στο μικρό του λιμάνι καταφθάνουν θαλαμηγοί μεγιστάνων. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα, δείπνο, διανυκτέρευση.
Πρωινό και αναχώρηση για να εξερευνήσουμε την περιοχή Τσινκουε Τερρε. Η περιοχή των πέντε χωριών, οι < Πέντε Γαίες> όπως μεταφράζεται, είναι μια Βραχώδης παραλιακή ζώνη, με πέντε μικρά χωριά ( Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza και Monterosso), ασύγκριτης ομορφιάς χτισμένα στα απόκρημνα βράχια της Λυγηρίας στην Ιταλική Ριβιέρα. Aπό τη Λα Σπετσια θα επιβιβασθούμε σε πλοιάριο και θα φθάσουμε στο Πόρτο Βένερε, νοτιοδυτικά του κόλπου των ποιητών, για να συνεχίσουμε την κρουαζιέρα μας και να απολαύσουμε μοναδικά τοπία και εικόνες από τη μαγευτική αυτή περιοχή. Σε δύο από τα πανέμορφα αυτά χωριά Vernazza & Monterosso θα κάνουμε ανάλογες στάσεις για φαγητό και καφέ και στη συνέχεια με τοπικό τρένο που ενώνει τα χωριά, θα φθάσουμε στο Λεβαντο, όπου θα μας περιμένει το πούλμαν για την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο, για δείπνο και διανυκτέρευση.
Πολύ νωρίς το πρωί ξεκινάμε για το λιμάνι της ΑΝΚΟΝΑ, τακτοποίηση στο πλοίο, απόπλους για ΠΑΤΡΑ, διανυκτέρευση εν πλώ.
Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας και πορεία επιστροφής για Αθήνα, με ενδιάμεση στάση.
- Eίναι δυνατόν ο απόπλους η και ο κατάπλους των πλοίων, να γίνειι από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να αλλάξει χωρίς παραλείψεις, τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ / τιμές κατ’ άτομο
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ | 2 ΚΛΙΝΟ | ΠΑΙΔΙ | |||
4* | 645€ | 580€ | |||
Φόροι 65 |
Για τις περιπτώσεις που είναι εφικτή η αναβάθμιση της καμπίνας, υπάρχουν οι πιο κάτω επιβαρύνσεις:
Τιμές ανά άτομο με επιστροφή / Ελλάδα – Ιταλία – Ελλάδα
ΑΒ2 / 2ΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ 65€ // Α2 / 2ΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ 85€
ΑΒ3 / 3ΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ 45€ // Α3 / 3ΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ 65€
Α4 / 4ΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ 35€
- Eκδρομές περιηγήσεις με σύγχρονο πούλμαν.
- Τέσσερις διαν/σεις σε ξενοδοχείο 4*
- Hμιδιατροφή στο ξεν/χείο , εκτός της 2ης ΗΜΕΡΑΣ
- Τέσσερα πρωινά σε μπουφέ, τρία δείπνα σε ΜΕΝΟΥ 3 πιάτων.
- Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
- Εισιτήρια πλοίων σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με W.C. (AΒ4 ),
- Ασφαλιστική κάλυψη αστικής - επαγγελματικής ευθύνης.
- Αρχηγός - συνοδός.
- Φ.Π.Α.
- Φόροι (ΤΑΚΚ ), πλοίων, ξενοδοχείων & Check point πόλεων ( 65 € ).
- Εισιτήρια πλοιαρίου από ΛΑ ΣΠΕΤΣΙΑ έως ΜΟΝΤΕ ΡΟΣΣΟ, καθώς και τρένου για ΛΕΒΑΝΤΟ η του συνόλου της διαδρομής , A/R ( 35 €).
- Τα εισιτήρια του πλοιαρίου ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΓΚΕΡΙΤΑ - ΠΟΡΤΟ ΦΙΝΟ & ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ( 18 €).
- Ποτά στα προσφερόμενα δείπνα.
- Εισόδους σε Μουσεία – αρχαιολογικούς χώρους.
- Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του η αναφέρεται ως προτεινόμενο η προαιρετικό.